Stekt sill strömming recept

Stekt strömming eller sill

Stekt strömming eller sill

Servera den stektaströmmingen med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis samt skirat smör och lingonsylt

Stekt sill eller strömming med stuvad spenat

Stekt färsk sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 sillfiléer eller 8 strömmingsfiléer. Fiskebåt i Alanya Stekt färsk sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 sillfiléer eller 8 strömmingsfiléer
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Sist, men inte minst, så får vi ju inte glömma sillen. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Här i Norge har jag haft lite svårt att få tag på strömming, och sill också för den delen, som är filead och rensad
Stekt Sill med Spenatstuvning

Stekt Sill med Spenatstuvning

Färsk strömming blir också minst lika gott. Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSill med Löksås , här en annan variant med Purjolökssås
Stekt salt sill med löksås

Stekt salt sill med löksås

Men får jag välja så föredrar jagvanlig stektströmming. Första gången jag lagar salt sill. Tillaga sillen under tiden
Stekt sill med potatismos

Stekt sill med potatismos

eller sill. 600 gram strömming eller sill. 1548 till din strömming eller sill. Cecilia Petrini 600 gram strömming

Sill eller Strömming

I vanliga fall blir det stektsill med potatismos och lingonsylt hemma hos oss men nu kände jag för att testa något nytt
Stekt sill, med en twist

Stekt sill, med en twist

Det gör att jag egentligen anser att stektsill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas med salt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter
Steka fisk

Steka fisk

Stektider. Vill du lyckas med panerad sill och strömming ska du använda rågmjöl. För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen
Smörstekt sill med blomkålsmos och lingon

Smörstekt sill med blomkålsmos och lingon

Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee