Stekt kalkon timjan recept

Kalkon

Kalkon

Servera kalkonen med sås, fyllning, råstekt potatis, brysselkål, sallad och svart vinbärsgelé i lättkokta äppelhalvor
Kalkon Chasseur

Kalkon Chasseur

½ tsk timjan. Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, persilja, dragon och timjan och låt det koka några minuter
Dagens recept: Fylld kalkon

Dagens recept: Fylld kalkon

Du kan frysa både den råa, fyllda kalkonen och den färdigstekta. I vårt recept har vi fyllt den med en fin färs och det gör att den blir jämnare genomstekt
Hemmagjord söndagsmiddag

Hemmagjord söndagsmiddag

Bild från stekte köttet i en gryta på spisen och lät det sedan koka i ganska stark buljong tillsammans med lök och morötter
Persiljekyckling

Persiljekyckling

När jag var liten åt vi väldigt mycket helstekt kyckling och kyklingklubbor men vi åt nästan aldrig kycklingfilè
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka. ½ tsk timjan.  Är du som vi så låter du köttet steka tills det nått 72 grader, då blir det nästan genomstekt, men det är förstås en smakfråga.  Fikonsås till stekt ankbröst2 msk hackad gul lök1 liten vitlöksklyfta, fnhackad1 skiva bacon, finstrimlad½-1 tsk vitpepparkorn, krossade1 morot, finhackad2 msk vetemjöl1½ dl madeira1 dl + 2 msk rött vin2 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong3+2 strimlade torkade fikon½ tsk timjan3 msk hackade persiljestjälkar½ lagerblad1 msk kinesisk soja1 msk smörFräs lök, vitlök, pepparkross, bacon och morot i smör. Häll i vatten, buljongtärning, 3 strimlade fikon, timjan, persiljestjälkar, lagerblad och soja och låt det koka upp
Jennies thanksgiving-middag

Jennies thanksgiving-middag

Krydda kalkonbrösten med salt och peppar på båda sidor. Smält lite av smöret till kalkonen i en stekpanna

Då har man tillagat fasan!

Jag stekte först sidorna i stekpannan i smör och rapsolja på maxvärme och sedan bröstet. Jag var lite rädd att det skulle bli som kalkonen i ”En päron till farsa firar jul”
Kalkonfilé med julfyllning

Kalkonfilé med julfyllning

Servera kalkonen i skivor med potatiskaka, kokt brysselkål och stekta äppelklyftor. Tillsätt cider, fond och timjan och koka ihop tills hälften återstår
7 sorters kötträtter till julbordet

7 sorters kötträtter till julbordet

Lägg ett lager smet i botten på formarna och lägg de stekta levrarna längs mitten. Rimmat kalkonbröst. Kör in en stektermometer snett in mot mitten på fläsket
Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

• färsk timjan efter smak. Här kommer så receptet på den ugnsstektakalkonen från förra söndagen. Kalkon har ju annars en förmåga att bli ganska torr men inte på detta sätt

Amerikansk kalkon

Ta av från värmen och tillsätt sedan vitt bröd, äpple, valnötter, timjan, rivet citronskal, salt, peppar och eventuellt lite hönsbuljong
Rödvinsbräserad kalkon med potatismos

Rödvinsbräserad kalkon med potatismos

Här har vi ytterligare en för mig ganska så otestad proteinkälla – kalkon – som bräserades i rödvin och serverades med krämigt potatismos, stekt ostronskivling och syltad silverlök
Kalkonfilé Provençal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat

Kalkonfilé Provençal - Rosmarinstekt kalkon med rödvinsbräserad pärllök och bakad tomat

Rulla den stektakalkonen i hackad rosmarin och skär filén i cm-tjocka skivor. 300 g kalkonfilé. 1 tsk timjan. Krydda ca 300 g kalkonfilé med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 15-17 min, tills kalkonfilén är genomstekt (innertemp 72°C). Blanda med 3 vitlöksklyftor (pressade), olja, 1/2 tsk salt och 1 tsk torkad timjan. Halvera 1 tomat och lägg bredvid potatisen, krydda med lite salt och torkad timjan
Lite lunch och middagstips

Lite lunch och middagstips

Hemgjord glutenfri wrap med stekta grönsaker, kyckling och tzatziki. Grönsaks- och blomkålsris med ugnsbakad kalkon och riven parmesan