I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Lägg upp gnocchi/squash och fisk på tallriken, ringla citronsås över och toppa med dillvippor. Krydda med salt och svartpeppar, och lägg en klick smör på varje fiskbit
Blanda majonnäs, crème fraîche, senap, finhackad kapris, salt och peppar, smaka av och vänd ner det kylda stekta, ställ åter kallt minst en timme innan servering
Till lunch serverades allt ”som det var” och på kvällen stekte vi upp resterna och lindade in fyllningen med massor av god sallad och en stark sås i en wrap
mer balsamvinäger och kryddor innan du serverar röran, gärna till fisk och lite stekt halloumiost. Enligt säkra källor ska man hitta lök, tomater, aubergine, squash och paprika i röran, men i vårt kök hamnade det även vitlök, lite örter och balsamvinäger i grytan, allt för att piffa till smakerna
Gott som tillbehör till både kött och fisk. Riv squashen på ett rivjärn eller i en matberedare. Krama sedan ur vätskan ur den rivna squashen (ta i för kung och fosterland - plättarna blir bätttre ju torrare squash du har)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Tänkte tipsa om en god bas till gratäng som passar lika bra med kyckling, fisk eller grönsaker. Lägg lök och vitlök i botten av en ugnsform och fördela squashen över