1 paprika
av valfri färg (vi hade röda varianten), i stora bitar
1-2 msk
balsamvinäger
4 dl
vatten (ta burken och fyll den så har du rätt mått och får med all tomatsås som är kvar)
salt, peppar
basilika, oregano
Fräs upp lökklyftorna i olja och låt vitlöken bubbla med en kort stund, se bara till så den inte blir bränd.
Slå i tomaterna, squash, aubergine, paprika, balsamvinäger och vatten.
Krydda och låt röran småputtra 20-30 minuter Smaka av med ev. mer balsamvinäger och kryddor innan du serverar röran, gärna till fisk och lite stekt halloumiost.
Jag mixar ratatouillenmed en stavmixer, lägger i botten av kokotterna, häller i ett ägg i varje och toppar med en liten skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Laxen tillagas enkelt i ugnen med ett täcke av västerbottensost, hur gott som helst. Servera med kokt potatis, pressad, mos eller pommes duchesse och grönsaker
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.