Här använde jag mig av färsk brysselkål som jag plockade av ”bladen” på och lät steka väldigt snabbt i en het panna med knaperstekt pancetta och schalottenlök
Jag stekte först sidorna i stekpannan i smör och rapsolja på maxvärme och sedan bröstet. Vi fick som jag skrev för några dagar sedan ett par fasaner av en kollega till min man
Små potatiskakor med lite hackad lök, bräckt rökt skinka och stekta tomater. Men jag kan förstå fasan jag kände när jag var tonåring över att behöva ha mössa på mig och vara totalt ocool
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Till huvudrätt valde jag stektfasan som serverades med ett ägg och anjovis. God kväll i stugorna. Här är snart jobbdagen över och jag kommer snart att kasta mig på ett par tåg för att möta upp med finländska Cecilia (jag har ju två kompisar som heter Cecilia
Jag vet av erfarenhet att låren är väldigt sega och fulla av senor, så dessa malde jag till färs tillsammans med lite ankfett och stekte som köttbullar
Till detta serverade vi en sås på reducerat rödvin och balsamico tillsammans med stekt lök. Så var det äntligen dags att plocka fram den vildand och fasan som jag och min vän plockade och frös in innan jul, som jag skrev om i föregående blogginlägg
Stekt paprika i olika färger, kryddad med paprikapulver. Familjen får frossa i pulvermos och fiskpinnar dessa dagar innan jag återvänder och slungar en fasan på en kvart igen
and, fasan, ripa, duva och så vidare). Servera med sallad och potatis, t ex färskpotatis som först kokats ca 15 minuter och sedan stekts färdiga i smör i en panna
Vi stekte först bacon i en gryta och sedan fasanen hel i dess fett. Efter en lång dag med fasanjakt och plockning av fåglar så varvade vi ner med en öl i bastun vid sjön