Stekt fasan recept

Fasan med polenta och ljummen brysselkålssallad

Fasan med polenta och ljummen brysselkålssallad

Här använde jag mig av färsk brysselkål som jag plockade av ”bladen” på och lät steka väldigt snabbt i en het panna med knaperstekt pancetta och schalottenlök

Då har man tillagat fasan!

Jag stekte först sidorna i stekpannan i smör och rapsolja på maxvärme och sedan bröstet. Vi fick som jag skrev för några dagar sedan ett par fasaner av en kollega till min man
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
10 December Helenas Fisklasagne

10 December Helenas Fisklasagne

och där hittade jag hel anka, grisfötter, vildand, fasan, oxsvans och 2 nya sorters korv. Toppen med lite tips
Gnocchi & gremolata

Gnocchi & gremolata

Men hjorten och gnocchin blev löjligt bra, vaktelrecepten är renskrivna och fasan är framflyttat till idag
En Downton Abby, tack

En Downton Abby, tack

När svampen är färdigstekt pressa över citronjuice och rör ner färsk persilja. En stadig lunch efter att man har vart ute och jagat fasan eller räv
30 September Struts

30 September Struts

Trodde att det skulle påminna om fasan eller kanske kalkon, men det var närmare nöt skulle jag nog vilja påstå

Galleri- och restaurangbesök i Vauxhall

Till huvudrätt valde jag stektfasan som serverades med ett ägg och anjovis. God kväll i stugorna. Här är snart jobbdagen över och jag kommer snart att kasta mig på ett par tåg för att möta upp med finländska Cecilia (jag har ju två kompisar som heter Cecilia
Fasan med morot, kål, svartrot och chorizo

Fasan med morot, kål, svartrot och chorizo

Jag vet av erfarenhet att låren är väldigt sega och fulla av senor, så dessa malde jag till färs tillsammans med lite ankfett och stekte som köttbullar
Svamprisotto med vildand och fasan

Svamprisotto med vildand och fasan

Till detta serverade vi en sås på reducerat rödvin och balsamico tillsammans med stekt lök. Så var det äntligen dags att plocka fram den vildand och fasan som jag och min vän plockade och frös in innan jul, som jag skrev om i föregående blogginlägg
Paprikakyckling i ugn och lata dagar

Paprikakyckling i ugn och lata dagar

Stekt paprika i olika färger, kryddad med paprikapulver. Familjen får frossa i pulvermos och fiskpinnar dessa dagar innan jag återvänder och slungar en fasan på en kvart igen
Vaktlar

Vaktlar

and, fasan, ripa, duva och så vidare). Servera med sallad och potatis, t ex färskpotatis som först kokats ca 15 minuter och sedan stekts färdiga i smör i en panna
17 December Almas MangoFasan

17 December Almas MangoFasan

Fast man måste ju inte ta fasan, det var mest bara för att jag hade det hemma, så gör på vanlig kycklingfilé istället om du vill

Bastubad och rustik jaktmiddag

Vi stekte först bacon i en gryta och sedan fasanen hel i dess fett. Efter en lång dag med fasanjakt och plockning av fåglar så varvade vi ner med en öl i bastun vid sjön

Kantarellpasta med bacon

Dagen efter middagen när vi tog en promenad för att piggna till så tycktes marken krylla av fasaner, vart var dessa dagen innan när vi hade jakt