Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Putsa fläskytterfilén. Denna goa fläskytterfilérätt hade jag gjort till min svärmors 70-årsdags middag. Fläskytterfiléer (2 st motsvarar ca 1 1/2 kg). 2 msk olja till stekning. Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, det tar ca 1 timme. 2 msk olja till stekning
Börja med - Skala potatisen till den råstekta potatisen >>. Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt med fläskytterfilé i en smakrik sås
Stek potatisen i omgångar I olja i en het panna tills den blir gyllene. Sätt en stektermometer i mitten på fläskfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen
Krydda köttet och stek i lite olja. 400 g fläskytterfilé. 400 g fläskytterfilé. . Hasselbackspotatis är en gammal klassiker som passar bra till en köttbit och en god sås