Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd och stek andra sidan ytterligare ca 2 min. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min
Häll i vin, den sparade stekskyn och fonden. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stekankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Salta och peppra ankbröstet på båda sidorna och stek det med skinnsidan ned i en het stekpanna i cirka 4 minuter vänd på bröstet och stek i ytterligare två minuter
Om allt har gått som det ska så har du just tagit ut en vacker mörk gyllene anka ur ugnen, krispiga tempuragrönsaker ligger på ett hushållspapper och väntar, nudlarna ångar av det sista vattnet, de stekta grönsakerna har blivit varma och lite mjuka utan att ha förlorat sin spänst
Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd och stek andra sidan ytterligare ca 2 min. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min
När det kokat ihop lite så mixade jag allt så att jag fick in grönsakerna i skyn och spädde ut det med stekskyn från ankan ( med så lite ankfett i det översta lagret av skyn) smakade av med äppelcidervinäger, salt och peppar
Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks