Stek anka recept

Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd och stek andra sidan ytterligare ca 2 min. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Häll i vin, den sparade stekskyn och fonden. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Helstekt anka

Helstekt anka

Vik vingarna bakåt så de hålls ihop och bind ihop benen med steksnöre. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Lite tärnade lök samt rotfrukter morot och rotselleri blir också god sås sen om det får steka med ankan i ugnsformen
Farmor ankas äppelpaj

Farmor ankas äppelpaj

Stek äpplena i mjukt smör, socker och kanel. smör till stekning. Blanda ihop kallt smör med mjöl och florsocker
Serbisk anka

Serbisk anka

Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stekankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Salta och peppra ankbröstet på båda sidorna och stek det med skinnsidan ned i en het stekpanna i cirka 4 minuter vänd på bröstet och stek i ytterligare två minuter
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Om allt har gått som det ska så har du just tagit ut en vacker mörk gyllene anka ur ugnen, krispiga tempuragrönsaker ligger på ett hushållspapper och väntar, nudlarna ångar av det sista vattnet, de stekta grönsakerna har blivit varma och lite mjuka utan att ha förlorat sin spänst
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd och stek andra sidan ytterligare ca 2 min. Vänd i potatisen och stek mitt i ugnen ca 20 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min. Sätt ugnen på 150° och färdigstek ankbrösten mitt i ugnen till 65° innertemp, ca 20 min
Påsk Anka

Påsk Anka

När det kokat ihop lite så mixade jag allt så att jag fick in grönsakerna i skyn och spädde ut det med stekskyn från ankan ( med så lite ankfett i det översta lagret av skyn) smakade av med äppelcidervinäger, salt och peppar
Anka med krossad potatis och spenat

Anka med krossad potatis och spenat

Fettet kan man ta vara på och använda till mycket, jag stekte en crostini i ankfettet, blev otroligt knaprigt och gott
Pumpad anka

Pumpad anka

Rosta snittyta i torr stekpanna till lite svartflammig, detta ger löken en grillsmak. Nåväl orange mat akompanjerad av anka, mycket gott
Anka med cidersås och savoykål

Anka med cidersås och savoykål

Stek sedan brösten med skinnsidan ner först. Stek i både olja och smör så brösten får yta och slå fettet som som samlas i pannan över brösten medan de steks