1 dl starkt kaffe. Kaffemarinerat sidfläsk. I mina hemtrakter i norra Dalarna marinerade man förr fläsket i kaffe, kanske för att få bort smaken från ett inte alltför färskt fläsk…
I min köttfärslimpa så blandar jag i lite kryddpeppar för att få starkare smak, vilket jag älskar. Idag ska ni få ta del av en klassisk husmankosträtt och det är givetvis köttfärslimpa med gräddsås
Rekommenderas starkt. Söndagsmiddag här hemma brukar till 99% vara rejäl husmanskost, ofta en långlagad stek, kokt potatis, primörer med sky/gräddsås av något slag
Mejerifri ”Gräddsås”. 0,5-1 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha, jag använder en halv tsk). 0,5-1 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha, jag använder en halv tsk)
Det blir en hel del vatten i pannan – det är perfekt för att göra en god gräddsås. 1 vitlöksklyfta (eller flera beroende på hur stark du vill ha). 1 äggvita 1 vitlöksklyfta (eller flera beroende på hur stark du vill ha)
Hur starkt bindmedel är egentligen Metylcellulosa. Köttbullar gjorda av den formbara färsen studsar som studsbollar i pannan bara efter några minuters stekning, och de löser inte upp sig om de kokas i tomat eller gräddsås