Rör ner teriyakisåsen i buljongen. Stark och mör skinkstekKvällen före. Det blev en god ganska stark sky som var god att hälla över köttskivorna för att få extra smak
Koka upp grädde, vatten, buljong, ketchup, sweet chilisås, ingefära, vitlök och soja i en grytan. Tillsätt finhackad chilipeppar i slutet, var försiktig så den inte blir för stark
Koka upp grädde, vatten, buljong, ketchup, sweet chilisås, ingefära, vitlök och soja i en grytan. Tillsätt finhackad chilipeppar i slutet, var försiktig så den inte blir för stark
Lite starkt av rotfrukt kanske, men så var det ju en hel kålrot i koket. Både Flo och Christian har i sina bloggar talat om hur mycket godare det blir med självkokad buljong
Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget. 5 dl hönsbuljong (av tärning). ca 1 msk curry 50 g smör 1 msk vetemjöl 5 dl hönsbuljong (av tärning) 1 äggula 1 dl grädde
Jag älskar ju stark och kryddig mat så pysslade ihop lite olika recept och olika ingredienser som jag tycker bra om och fick ett alldeles utmärkt resultat
Bryn köttet på stark värme i omgångar i rymlig panna med lite av fettet. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsät vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Till och med barnen tyckte det var gott, de fick dock inte så mycket av själva buljongen då den blev ganska stark (även innan den extra ingefäran och chilin åkte i)
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
En underbar, smakrik (inte stark) indisk rätt som jag fullkomligt älskar. 1 buljongtärning eller 1,5 tsk pulverbuljong, gärna ekologisk och jästfri tex Biofoods Lantbuljong…. Tillsätt vatten, buljong och blötlagda linser, koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. 1 buljongtärning eller 1,5 tsk pulverbuljong, gärna ekologisk och jästfri tex Biofoods Lantbuljong…
(Vill du ha starkare smak behåller du kärnorna). Ungersk gulasch8 hg nötkött av fin kvallitet, fransyska, rostbiff, utskuren ryggbiff eller lövbiff2 stora gula lökar5 vitlöksklyftor1 stor eller två mindre röda pepparfrukter2-3 msk olja½ dl tomatpuré1 rågad tsk hel kummin6-7 deciliter köttbuljong2-3 paprikor av olika färger1 msk milt paprikapulver6-8 medelstora potatisar av mjölig sort100 g rotselleri3 tomaterSaltVitpepparGör så här. Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört
Koka buljong och tillsätt någon dl i taget och rör om. 4 dl Grönsaksbuljong. 1 dl Ost riven 17%, gärna med starkare smak. 4 dl Grönsaksbuljong. 1 dl Ost riven 17%, gärna med starkare smak