Kryddiga korvar är det godaste, chorizo, kabanoss, sremska eller gulayer blir bäst på grillen men en långsamt sjuden vanlig lunchkorv är inte heller fel, en bra sida för korvrecept som jag ofta återkommer till är salsus
FörrättGratinerade smådjur med en feta-och pestoröra, korv-oliver-ost-spett samt pepperonchips. FormbrödSmörOliverKorvOstFetaostPestoPepperonikorvLäggpepperonikorvskivorna på en bakpapperförsedd plåt
160g Sremsk korv (het). Ta ut stekpannan, tillsätt korven, placera i ugnen igen i ca 8 minuter. Detta är mysmat, en rätt som inte tar mycket energi men är perfekt att ha till söndags målet framför en film
Hittade ytterliggare en ny sorts korv på ica. Blandade ihop nåt av det jag hade hemma, det blev en röra med, korv, purjolök, matlagningsgrädde, sambal oelek, salt och peppar
Här kan man naturligtvis använda lite vad man har i kylskåpet men speciellt gott blir det om man har lite goda kryddiga korvar och kanske lite rökt fläsk som man kan tärna i
Jag hade en som heter Sremska och hade smak av chili och vitlök. ChiliaioliParmalindade kycklingspettBaconinrullad haloumiostUgnsbakade körsbärstomaterEtt par sorters kallrökt salamiVitlöksstekta champinjonerSmakrik korv
Skär korv och lök i mindre bitar och lägg i med fläskfilén. Fläskfilégryta med kryddstark korv Lc/lchf 4-6port600g fläskfilésvartpeppar1 hackad gul lök1 pkt (3st) kryddstark korv (jag använde sremska)200g färska champinjoner5dl vispgrädde1 hönsbuljongtärning2 msk kalvfond1 msk mejram1/2 zucchini1/2-1 paprikaPutsa fläskfilén och skär sedan i skivor
Pastasallad med kryddig korv och fetaost (ca 15 port)Ingredienser900 gram korv (jag använde chorizo och sremska)1 kg pasta (okokt)2 askar körsbärstomater15 champinjoner4 pkt fetaost1 påse färsk spenatGör såhärSkiva korven och stek tills den fått färg och lägg över i en stor skål
Skär ett snitt längs med korven. Lägg korven i en ugnsfast form. Ta ut och häll såsen runt korven. 500 g cajna kobasica eller sremska kobasica ( cajna korv - sremskakorv )4 msk ajvar ( mild eller stark )1 tsk röd pulver paprika ( kan uteslutas )1 bit mozarella, ca 125 g3 msk ajvar2 dl gräddesalt och peppar