Tillsätt köttet med saffran,koriander och spiskummin och alla kryddorna. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. 2 tsk mald koriander
Slutligen blanda i koriander eller persilja och häll upp i serveringsskålar. babyspenat, ca 2 dl vispgrädde ta mjölk hellre, koriander, hackad ellr persilja ,smör ,olivolja
Garnera med koriander och servera eventuellt med ris. 1 röd chili, t ex spansk peppar. 3 msk korianderblad. 1 röd chili, t ex spansk peppar. 3 msk korianderblad
Här står jag och steker laxbiffar med koriander, lime och chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
4 personer 4 st hela seabream, urtagna (detta kan du be fiskhandlaren att göra)2 lime, skivade1 röd spansk peppar, tärnad1/2 kruka koriander, strimlad2 citroner, halverade 1 dl olivolja flingsaltLägg några limeskivor i magen på varje fisk och gnid in insidan med lite flingsalt. Pressa 1 citron i en skål och rör ihop med chili, koriander och olivolja. 3 tomater, tärnade1/2 rödlök, finhackad1/2 röd spansk peppar, tärnad1 msk vinäger koriander, strimladsaltRör ihop alla ingredienser till salsan och smaka av med vinäger, salt och koriander efter tycke. 1 röd spansk peppar. 1/2 kruka koriander. 1/2 röd spansk peppar