4 8 spättafiléer utan skinn (8 filéer motsvarar ca 600 g) ca 200 g röktlax (200 g motsvarar ca 8 skivor) salt och peppar 1 1/2 dl matlagningsvin (eller lättsaltat vatten) 2 1/2 dl mild citronsås 1 1/2 msk inläggningslag med ättika 1/2 dl grovhackad dill 1 ask färska sockerärter/ sugarsnaps (à 150 g) smör till stekning Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ett riktigt bjudrecept är att linda in flundrorna (eller för den delen spättafiléerna om du har lättare att få tag på det) i röktlax och servera med potatis och vitvinssås
Smaka av med salt och peppar. Mixa samman röktlax, salladslök, grädde och dill till en jämn färs. Lägg en sked med fyllning på varje filé och rulla samman till rullader
På dessa lade jag skivor av röktlax. Min originalidé var medlaxfilé men pga minimal budget o det som fanns på Tillbud i butikerna så bidde det ett försök med Spättafiléer
Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg en skiva röktlax på varje fiskfilé och skär rent runt kanterna. Strimla skalet på citronen med ett zestjärn och pressa därefter ut saften
Finhacka crabfichen och blanda med grädden, hummerfonden, dillen, salt och peppar. Lägg upp spättafiléerna på hushållspapper, lägg en skiva lax på och rulla ihop
Garnera med citronskiva och laxros. Blanda samman ströbrödet med salt i en annan tallrik. Lägg samman spättafileernamed 1 ostskiva och 1 laxskiva emellan. 4 små skivor röktlax. 4 små skivor röktlax