Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 3 timmar på låg
På med hög värme. Finhacka lök och vitlök och ner med det och smöret i din gryta.
På med locket en stund medan du rullar fiskfiléerna: Lägg upp dina spättafiléer på en skärbräda och lägg en eller två skivor lax på varje spätta. Krydda med vitpeppar och rulla ihop din fisk till en fin rulle.
Nu är det dags för de andra ingredienserna till såsen och till sist de små rullarna, på med locket igen och låt koka på låg värme i 3 timmar.
När tiden har gått ser du efter om du behöver reda av såsen, annars är det bara att hälla på grädden, smaka av med salt och peppar och låta det hela bli varmt igen.
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Så himla god fiskrätt. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Servera till någon god fiskrätt och potatis. Mitt bästa recept på kall sås till fisk. ) framtestad till perfektion enligt mig med många underbara smaker ihop
Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.