Spättafile med ingefära recept

Fisk under kryddigt tomattäcke med couscous

Grovhacka löken, ingefäran och ½ fänkål. Blanda med spenaten och saften från ½ citron. Skala 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 3 cm ingefära. 3 cm ingefära
Kokosspätta 4-5 port.

Kokosspätta 4-5 port.

Servera med ris eller nudlar. 600 g spättafilé1 tärnad squashsaften från 3 tsk riven ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 strimlad fänkål4 dl kokosmjölk2 päron, delad i fyra klyftor och tunt skivad2 msk fisk- eller hummerfond1 msk röd currypasta4 msk hackad, färsk koriander1 msk cocosolja eller annan oljaFräs den tärnade squashen, hackade vitlöken och fänkålen tillsammans med saften från ingefäran i lite olja. 3 tsk riven ingefära

Thailändsk fiskgryta med bananer

Skala och skär ingefäran i fina strimlor, tillsätt den och häll citronsaften från fatet i grytan. Koka upp kokosmjölken med currypastan

Fina fisken med citronsmul

Skala och finhacka vitlök och ingefära. Blanda vetemjölet i crème fraichen och rör ner det i grytan tillsammans med limesaft

Fina fisken med citronsmul

Skala och finhacka vitlök och ingefära. Ta halva till att börja med eftersom den kan variera i styrka. me fra"che och rör ner det i grytan tillsammans med limesaft