Spätta med lök recept

Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta med curryremoulad

Skiva löken tunt. Krispig spätta. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Dela gurkan och skiva tunt på längden med mandolin
Panerad Spätta med ljuvlig sås

Panerad Spätta med ljuvlig sås

Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna, tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen
Panerad Spätta med ljuvlig sås

Panerad Spätta med ljuvlig sås

Finhacka gul lök och bryn försiktigt i en panna, tillsätt vätskan, lite pressad citron och buljongtärningen
Spätta Meunière med majonnässås

Spätta Meunière med majonnässås

Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i smör, ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar. Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill
Ugnsstekt spätta

Ugnsstekt spätta

Skiva saltgurkan tunt och blanda medlök, tomater och dill. Lägg fisken på en plåt med bakpapper. Hacka löken och dela tomaterna i bitar
Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pankopanerad spätta 600 gram spättafilé 0 salt 1 dl vetemjöl 2 st ägg , uppvispade 2 dl pankoströbröd 0 smör , att steka i Brynt smöremulsion 100 gram smör 2 st äggula(or) 1 tsk dijonsenap 0 salt Gurksallad 1 st gurka 1 st röd lök , liten 0,5 dl vatten 1 msk ättiksprit , 12 % 1 msk honung 1 kruka(or) dill , hackad 0 salt 0 svartpeppar 0 citronskal Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Louise spätta med kantareller och lingon

Louise spätta med kantareller och lingon

Ingredienser Rödspätta 600 gram rödspättafilé(er) 1 st gul lök(ar) 150 gram champinjoner 150 gram kantareller 2 msk rapsolja 2 msk smör 2 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger 1 salt 1 vitpeppar 3 msk pepparrot , nyriven till garnering 3 msk dill , till garnering 100 gram lingon , tinade Tillbehör 650 gram potatis(ar) 1 salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Spätta med varm citronsås och sparris

Spätta med varm citronsås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 500 gram rödspättafilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 0,25 kruka(or) persilja Varm citronsås 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 msk rapsolja 25 gram smör 0,5 st citron(er) 0,25 kruka(or) persilja 1 krm vitpeppar 1 msk vitvinsvinäger 2 msk fiskfond 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 krm salt Tillbehör 800 gram potatis(ar) 1 krm salt 250 gram grön sparris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Skala och finhacka löken. Stek löken mjuk i smör. 600 g rödspättafiléer. 1 gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Stekt spätta med äppelcurry

Stekt spätta med äppelcurry

Skala och hacka löken och äpplena. Ca 600 g spättafiléer. 2 färska lökar. Ca 600 g spättafiléer 2 färska lökar 2 äpplen 2 tsk curry
Spätta med champinjonsås

Spätta med champinjonsås

Skär purjolöken i avlånga ringar. Servera spättarulladernamed såsen, kokt potatis och gärna lite sockerärtor
Spätta med kiwi och apelsin

Spätta med kiwi och apelsin

Lägg löken på ett eldfast fat och lägg spättarullarna ovanpå. Rör ner det medlöken tillsammans med citronsaft, gurkmeja och salt
Spätta med potatismos

Spätta med potatismos

brödtärningar steka med tills brödet får färg och löken mjuknat. Låt purjolök och. Lägg ut spättafiléerna i en långpanna med bakplåtspapper