Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Stekt panerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Det är ju så gott med den saftiga fisken i det frasiga spröda höljet
Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Kall sås. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 port Detta behöver du 1/2 dl vetemjöl 1 dl ströbröd 2 äggulor salt och peppar 4 stora spättafiléer ca 100 gram smör Blanda ihop mjöl, ströbröd, salt och peppar. 4 stora spättafiléer
Stek på medelhög värme, i rikligt med smör, några minuter på varje sida så paneringen får färg. Såsen är alltså en riktig höjdare, man skulle kunna äta bara den
Panerad fisk är en gammal klassiker som jag nästan glömt bort. Serverade fiskfiléerna med sötpotatispommes och en fantastiskt god sås härom veckan, och wow vilken fin kombination det blev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.