Spätta dill recept

Fiskgratäng på spätta med räkor och dill

Fiskgratäng på spätta med räkor och dill

Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor. Fiskgratäng med räkor och dill. Dillsås. Tillsätt sedan dillen mot slutet, smaka av med salt och peppar
Spätta i ugn med dillsås

Spätta i ugn med dillsås

4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta med curryremoulad

Blanda allt och smaka av med hackad dill, citron, olivolja och salt. Krispig spätta. dill. 1 knippe dill. 600 g rödspätta
Dillbakad spätta med gröna ärter

Dillbakad spätta med gröna ärter

4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Panerad Spätta med ljuvlig sås

Panerad Spätta med ljuvlig sås

Stek på medelstark värme i smör Finhacka dill, Kolla över räkorna så det inte finns skalrester och krafs på dem
Stekt spätta med yoghurtsås

Stekt spätta med yoghurtsås

Blanda med yoghurt, hackad dill, salt och peppar. 800 g potatis500 g spätta1 msk flytande margarin1 tsk salt2 krm vitpeppar1 knippe sparris. 1 äpple20 skivor inlagd gurka1,5 dl turkisk yoghurt 10 %0,5-1 ask dill1 krm salt1 krm svartpeppar
Spätta med romsås

Spätta med romsås

dill. Panerad spättafilé (fryst). Grovhacka dillen. Blanda crème fraiche med caviar och dill. Blanda gurkan med dillen
Spätta persillade

Spätta persillade

Strö till sist över dillen. Dubbelvik spättafilén och lägg dem tätt i pannan. Servera rätten med kokt ris eller pressad potatis och sockerärter 600 g spättafilé. 2 msk dill
Stekt spätta med romsås

Stekt spätta med romsås

4 800 g spättafilé 900 g fast potatis 1/2 ask dill (à 20 g) 1/2 gurka 2 dl crème fraiche 75 g röd caviar salt och peppar 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Panerad Spätta med ljuvlig sås

Panerad Spätta med ljuvlig sås

Finhacka dill,. Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen
Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Ugnsbakad spätta (4 portioner)

Hacka dillen och rör ner i såsen. Ugnsbakad spätta. Salt och pepparGör så härRulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form
Spätta Meunière med majonnässås

Spätta Meunière med majonnässås

Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. 2 msk finskuren dill. 4 hela rödspättor 2 dl vetemjöl salt 1 citron 2-3 dl majonnäs 0,5 gul lök 0,25 äpple 10 cm pepparrot 2 msk finskuren dill kokt potatis, till servering olja och smör, till stekning
Ugnsstekt spätta

Ugnsstekt spätta

Skiva saltgurkan tunt och blanda med lök, tomater och dill. 5 dl dill. Lägg fisken på en plåt med bakpapper
Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pankopanerad spätta 600 gram spättafilé 0 salt 1 dl vetemjöl 2 st ägg , uppvispade 2 dl pankoströbröd 0 smör , att steka i Brynt smöremulsion 100 gram smör 2 st äggula(or) 1 tsk dijonsenap 0 salt Gurksallad 1 st gurka 1 st röd lök , liten 0,5 dl vatten 1 msk ättiksprit , 12 % 1 msk honung 1 kruka(or) dill , hackad 0 salt 0 svartpeppar 0 citronskal Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal

Spätta i himmelsk sås

Blanda i morot, inlagd gurka, dill och ägg. Garnera spättan med räkor och servera med potatis. dill finklippt eller hackad
Louise spätta med kantareller och lingon

Louise spätta med kantareller och lingon

Ingredienser Rödspätta 600 gram rödspättafilé(er) 1 st gul lök(ar) 150 gram champinjoner 150 gram kantareller 2 msk rapsolja 2 msk smör 2 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger 1 salt 1 vitpeppar 3 msk pepparrot , nyriven till garnering 3 msk dill , till garnering 100 gram lingon , tinade Tillbehör 650 gram potatis(ar) 1 salt Köp receptet Näringsvärde Kcal