Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor. Fiskgratäng med räkor och dill. Dillsås. Tillsätt sedan dillen mot slutet, smaka av med salt och peppar
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 800 g rödspättafilé 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 1/2 fiskbuljongtärning 1/2 ask dill (à 20 g) salt och peppar 4 port ris 1/2 ask små ärter (à 250 g) 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Strö till sist över dillen. Dubbelvik spättafilén och lägg dem tätt i pannan. Servera rätten med kokt ris eller pressad potatis och sockerärter 600 g spättafilé. 2 msk dill
4 800 g spättafilé 900 g fast potatis 1/2 ask dill (à 20 g) 1/2 gurka 2 dl crème fraiche 75 g röd caviar salt och peppar 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Finhacka dill,. Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen
Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill. 2 msk finskuren dill. 4 hela rödspättor 2 dl vetemjöl salt 1 citron 2-3 dl majonnäs 0,5 gul lök 0,25 äpple 10 cm pepparrot 2 msk finskuren dill kokt potatis, till servering olja och smör, till stekning