Sätt ugnen på 225°C. Vänd potatisarna i olivolja i en ugnssäker form eller på plåt. Salta och peppra. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter
Hacka sardellerna och skär de soltorkadetomaterna i strimlor. 110 sardeller inlagda i olja. 15 soltorkadetomater inlagda i olja. 1400 g konserverade körsbärstomater. 1Gratinerad rotselleri500 g rotselleri ca 1 msk rosmarin, finhackad flingsalt och svartpeppar 0,5 citron, rivet skal parmesanost persilja olivolja 10 sardeller inlagda i olja 5 soltorkadetomater inlagda i olja 400 g konserverade körsbärstomater 0,5 dl olivolja 1 hel klyfta vitlök 1 liten hel torkad chili (peperoncino) ca 125 g urkärnade svarta oliver 1-2 msk kapris 2 msk finhackad persilja vitt vinSätt ugnen på 175 grader. Lägg i sardeller, vitlöksklyftanoch chili och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och lite vin, låt såsen puttra på svag värme i ca 15-20 minuter
Jag tycker det är väldigt gott att fylla lövbiff, och här består fyllningen och tillbehöret av en veritabel umamibomb i form av soltorkadetomater, parmesanost och sardeller i smöret
Sardeller eller kronärtskockor. PIZZADEG 1/2 pkt jäst 2 dl ljummet vatten 6-7 dl vetemjöl special 3 msk olivolja e nypa havssalt TOMATSÅS 1 burk krossade tomater 1 röd paprika 5 soltorkadetomater 2 vitlöksklyftor en näve basilikablad salt svartpeppar FYLLNING (mått efter tycke och smak) gul lök bacon prosciutto färska champinjoner oliver färsk vitlök mozzarella hyvlad parmesan RUCCOLAOLJA 3 dl ruccolablad 1 dl olivolja flingsalt svartpeppar ett stänk citronsaft GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt eller baksten i ugnen som får värmas upp. 1 burk krossade tomater. 5 soltorkadetomater