Soltorkade tomater sardeller recept

Crostini Soltorkade tomater

Crostini Soltorkade tomater

Stöt dem i en mortel eller kör dem i mixer tillsammans med sardeller, kapris och vitlök. Soltorkadetomater
Gnocchi med tomater och sardeller

Gnocchi med tomater och sardeller

Tärna de soltorkadetomaterna fint. Dela eller klyfta cocktailtomaterna. Skala vitlöken och hacka vitlök och sardeller
Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

1Sardell- och parmesanfyllning35 g sardeller, finhackade 0,5 dl parmesanost, riven. 1Soltorkadetomater & pecorino6 soltorkadetomater, i olja, finhackade 0,5 klyfta vitlök, pressad 2 tsk olivolja 1 msk färsk basilika, finhackad 3 msk pecorinoost, riven
Godast på grillen!

Godast på grillen!

Låt sardellerna rinna av och finhacka dem. 15 soltorkadetomater. 2 färska tomater. 15 soltorkadetomater. 2 färska tomater
Italiensk fläskfilé med parmesangratinerad rotselleri

Italiensk fläskfilé med parmesangratinerad rotselleri

Hacka sardellerna och skär de soltorkadetomaterna i strimlor. 110 sardeller inlagda i olja. 15 soltorkadetomater inlagda i olja. 1400 g konserverade körsbärstomater. 1Gratinerad rotselleri500 g rotselleri ca 1 msk rosmarin, finhackad flingsalt och svartpeppar 0,5 citron, rivet skal parmesanost persilja olivolja 10 sardeller inlagda i olja 5 soltorkadetomater inlagda i olja 400 g konserverade körsbärstomater 0,5 dl olivolja 1 hel klyfta vitlök 1 liten hel torkad chili (peperoncino) ca 125 g urkärnade svarta oliver 1-2 msk kapris 2 msk finhackad persilja vitt vinSätt ugnen på 175 grader. Lägg i sardeller, vitlöksklyftanoch chili och låt dem fräsa försiktigt i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och lite vin, låt såsen puttra på svag värme i ca 15-20 minuter
Lyxpizza på plåt med snabbaste pizzadegen.

Lyxpizza på plåt med snabbaste pizzadegen.

Lägg på skivade vitlökar, strimlade marinerade tomater, skivad rödlök, skivade champinjoner, inlagda kronärtskockor, oliver, små öar av pesto & massor med ost
Tapenaderöra

Tapenaderöra

Finhacka tomaterna, oliverna och sardellerna. 1 dl marinerade soltorkadetomater. 5 sardeller. 1 dl marinerade soltorkadetomater. 5 sardeller 1 dl finriven parmesanost
LCHF-wraps

LCHF-wraps

Sardeller med soltorkad tomat, vitlök och örter och gratinera den skivade rullen med Västerbottensost
Pimpad canneloni

Pimpad canneloni

Koka upp krossade tomater med Crema di Capperi , soltorkadetomater och sardeller, låt koka några minuter
Fylld lövbiff Umami

Fylld lövbiff Umami

Jag tycker det är väldigt gott att fylla lövbiff, och här består fyllningen och tillbehöret av en veritabel umamibomb i form av soltorkadetomater, parmesanost och sardeller i smöret
Italiensk bönsås

Italiensk bönsås

Mosa bönor, kapris, sardeller och pressad citron i en mortel till ett så slätt mos som möjligt, ha i äggulorna och blanda
När fredagsmys blev pizzatävling

När fredagsmys blev pizzatävling

Sardeller eller kronärtskockor. PIZZADEG 1/2 pkt jäst 2 dl ljummet vatten 6-7 dl vetemjöl special 3 msk olivolja e nypa havssalt TOMATSÅS 1 burk krossade tomater 1 röd paprika 5 soltorkadetomater 2 vitlöksklyftor en näve basilikablad salt svartpeppar FYLLNING (mått efter tycke och smak) gul lök bacon prosciutto färska champinjoner oliver färsk vitlök mozzarella hyvlad parmesan RUCCOLAOLJA 3 dl ruccolablad 1 dl olivolja flingsalt svartpeppar ett stänk citronsaft GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt eller baksten i ugnen som får värmas upp. 1 burk krossade tomater. 5 soltorkadetomater