Härligt gul och smarrigfiskgryta. Endast fisken till fiskgrytan behövde inhandlas annars rensades rotfruktslådan, en skvätt vin och en skvätt grädde åkte ner
Vi har sagt det förr, men vi säger det igen för det tål att upprepas, resterna som ligger skramlar runt i kylen och skafferiet levererar många goda recept och smarriga måltider
Vi har dessutom valt att laga till en sås av den goda stekskyn som blir i formen, den tycker vi är alldeles för smarrig för att inte ta tillvara på (och som de skåningar vi är så gillar vi att ha sås till middagen
1. Skär morötterna i 2 cm stora bitar. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar. 2. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg
Smarrig gryta som inte går av för hackor. Fredagens fredagsmys bestod av en fiskgryta med räkor. Så denna fredag var det fisk och skaldjur som puttrade på spisen istället för den klassiska fredsgstacosen
Skär morötterna i tvåcentimeters bitar. Dela fänkålen och skär bort roten, skär i jämna grytbitar. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg