Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
en klick smör. Strimla skinkan. Hetta upp en stekpanna med smöret i. Tillsätt skinka. en klick smör. Strimlad skinka med rödlök och färska örter (2 personer). 250 gram skinka. 250 gram skinka
Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. 500 g skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g skinka 150 g purjolök 2 rödlökar 1 tärning köttbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter 1 dl Arla® mjölk ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
en klick smör. Strimla skinkan. Hetta upp en stekpanna med smöret i. Tillsätt skinka. Strimlad skinka med rödlök och färska örter (4 personer). 500 gram skinka. 500 gram skinka
Man kan fylla den med vad man vill det behöver inte vara skinka o pepperoni utan t ex bacon osv. Lägg skinka och pepperoni i bottnen sedan på med den rivna osten och skivade tomaterna, krydda med svartpeppar
4dl Salladsmix, (Lollo rosso, frisse, ruccola, mache)2st Skivor svartrökt skinka6st Persikohalvor2st Hela kokta rödbetor2st Saltgurkor5cm PurjolökVindruvorEn liten bit brieostGräslöksvinegrette. 2st Skivor lantbröd2msk Smör/Olja 1st Vitlöksklyfta1-2krm Chilipeppar från pulverHavssaltSåhär kan man göra
Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka