Smör skinka recept

Skinka och broccolipaj

Skinka och broccolipaj

Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Skinka o fetaostpaj

Skinka o fetaostpaj

½ pkt rökt skinka. ½ pkt rökt skinka. 100 g rumsvarmt smör. 100 g rumsvarmt smör. Saftigpaj med god botten. Till en lite mindre rund form
Béarnaisestuvad skinka

Béarnaisestuvad skinka

Lägg i smöret och rör om till det smält. Skiva och skär skinkan i små bitar, skär haricots verts i mindre bitar
Skinka och Broccolipaj

Skinka och Broccolipaj

Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
Strimlad skinka med rödlök och färska örter

Strimlad skinka med rödlök och färska örter

en klick smör. Strimla skinkan. Hetta upp en stekpanna med smöret i. Tillsätt skinka. en klick smör. Strimlad skinka med rödlök och färska örter (2 personer). 250 gram skinka. 250 gram skinka
Strimlad skinka i lök och örter

Strimlad skinka i lök och örter

Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. 500 g skinka. Skär köttet i strimlor. Ansa och strimla purjolöken
Gratinerad skinka med banan och curry

Gratinerad skinka med banan och curry

* Smör. Denna måltid har följt med mig från hemmet, kom ihåg att vi mina föräldrar alltid gjorde den på överbliven julskinka
Bräckt skinka med ägg

Bräckt skinka med ägg

Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Stek äggen i en msk smör
Strimlad skinka i lök och örter

Strimlad skinka i lök och örter

Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. 500 g skinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g skinka 150 g purjolök 2 rödlökar 1 tärning köttbuljong 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter 1 dl Arla® mjölk ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Strimlad skinka med rödlök och färska örter

Strimlad skinka med rödlök och färska örter

en klick smör. Strimla skinkan. Hetta upp en stekpanna med smöret i. Tillsätt skinka. Strimlad skinka med rödlök och färska örter (4 personer). 500 gram skinka. 500 gram skinka
Rullad skinka

Rullad skinka

färsk smörgåskrasse. Lägg en skiva ost och en skiva rökt skinka på varje. Klipp färsk smörgåskrasse direkt över schnitzlarna
Ostgratinerad skinka och pepperonisalamipaj

Ostgratinerad skinka och pepperonisalamipaj

Man kan fylla den med vad man vill det behöver inte vara skinka o pepperoni utan t ex bacon osv. Lägg skinka och pepperoni i bottnen sedan på med den rivna osten och skivade tomaterna, krydda med svartpeppar
Skinka i persiljesås

Skinka i persiljesås

Bräck skinkan i lite smör i en stekpanna. Fräs persiljan i smör i stekpannan. smör. 8 skivor rökt skinka. Ta upp den
Gratinerad skinka med banan och curry

Gratinerad skinka med banan och curry

Smöra en ugnsform och bred ut det färdigkokta riset. Gratinerad skinka med banan & CurryDu behöver. Smält smör i en kastrull och fräs med curryn
Svartrökt skinka med grillade persikor och chilirostad krutongstick

Svartrökt skinka med grillade persikor och chilirostad krutongstick

4dl Salladsmix, (Lollo rosso, frisse, ruccola, mache)2st Skivor svartrökt skinka6st Persikohalvor2st Hela kokta rödbetor2st Saltgurkor5cm PurjolökVindruvorEn liten bit brieostGräslöksvinegrette. 2st Skivor lantbröd2msk Smör/Olja 1st Vitlöksklyfta1-2krm Chilipeppar från pulverHavssaltSåhär kan man göra
Blinka lilla...skinka där!

Blinka lilla...skinka där!

Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka
Bräckt skinka med stekt ägg

Bräckt skinka med stekt ägg

Stek potatisarna i smör på medelvärme till fin färg och smaka av med salt och persilja. Servera den bräckta skinkan med potatis, ägg och senap