Små rårakor recept

Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rårakor med halloumi

Rårakor med halloumi

Detta hade jag till 6 rårakor. 6 små potatisar. 6 små potatisar. Rårakor med halloumi. 3 Augusti 2018 /. 15. 27 /
Råraka, grundrecept

Råraka, grundrecept

Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk
Råraka med löjrom och rödlök

Råraka med löjrom och rödlök

8 mjöliga potatisar 1 tsk salt 3 rödlökar, finhackade 160 g svensk löjrom 2 dl smetana el crème fraiche 4 msk rapsolja 4 msk smör 4 små dillkvistar 4 små klyftor citron peppar, nymalen
Rårakor med laxröra

Rårakor med laxröra

För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Jag rev potatisen på ett rivjärn och stekte rårakorna direkt i en stekpanna, lade på en plåt och värmde sedan allesammans i ugnen när det var dags att äta dem
Rårakor med västerbottenost och löjrom.

Rårakor med västerbottenost och löjrom.

Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, löjrom, lök och dillkvistar. Forma potatisen till små puckar och stek dem gyllenbruna i smör 4–5 minuter på varje sida
Rårakor med gräddfilsdressing

Rårakor med gräddfilsdressing

Forma små biffar och stek gyllenbruna med smör. Rårakor. Blanda ihop gräddfil, vitlök och cayennepeppar och servera till dem nystekta rårakorna och höstsalladen
Rårakor med kantareller, parmesankräm och brynt smör

Rårakor med kantareller, parmesankräm och brynt smör

Rårakor8 potatisar smör (till stekning). Tillbehör150 g kantareller (eller annan svamp) 2 msk smör (till stekning) 0,5 citron, saften 1 silverlök, i tunna skivor 1 äpple, i tunna skivor 50 g grönkål, i små bitar 1 knippe gräslök, finhackad salt svartpeppar

Veganska rårakor

Smält kokosolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Ibland är det enklaste det godaste. Snabbgjord vardagsmat när den är som bäst – och det enda som behövs till är en god sallad och kanske en klick havrefraiche om man vill lyxa till det
Rårakor med stekt fläsk

Rårakor med stekt fläsk

Stek små plättar i en stekpanna med smör och rapsolja tills rårakorna är frasiga och får fin färg. Skölj och torka potatisarna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller grovt i matberedaren
Råraka x 3

Råraka x 3

smårårakor. Riktigt bra som en lite förrätt, eller som små svenska ”tapas”. Tänk bara på kroppkakor, raggmunk (gott recept a la Per Morberg hos Salt&Peppar) och rårakor

Rårakor med stekt fläsk

Stek små plättar i en stekpanna med smör och rapsolja tills rårakorna är frasiga och får fin färg. Skölj och torka potatisarna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller grovt i matberedaren
Annorlunda rårakor

Annorlunda rårakor

Smält lite smör på medelvärme i en stekpanna och klicka ut små, tunna plättar. 1 ½ dl hårt stekta små bacontärningar
Rårakor med äpple

Rårakor med äpple

För de små. Tina (pickipicki) tipsade om äpple i rårakorna sist jag publicerade ett recept med rårakor och hon har rätt