4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Jag rev potatisen på ett rivjärn och stekte rårakorna direkt i en stekpanna, lade på en plåt och värmde sedan allesammans i ugnen när det var dags att äta dem
Servera rårakorna på fat, garnerade med turkisk yoghurt, löjrom, lök och dillkvistar. Forma potatisen till små puckar och stek dem gyllenbruna i smör 4–5 minuter på varje sida
Forma små biffar och stek gyllenbruna med smör. Rårakor. Blanda ihop gräddfil, vitlök och cayennepeppar och servera till dem nystekta rårakorna och höstsalladen
Smält kokosolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Ibland är det enklaste det godaste. Snabbgjord vardagsmat när den är som bäst – och det enda som behövs till är en god sallad och kanske en klick havrefraiche om man vill lyxa till det
Stek små plättar i en stekpanna med smör och rapsolja tills rårakorna är frasiga och får fin färg. Skölj och torka potatisarna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller grovt i matberedaren
smårårakor. Riktigt bra som en lite förrätt, eller som små svenska ”tapas”. Tänk bara på kroppkakor, raggmunk (gott recept a la Per Morberg hos Salt&Peppar) och rårakor
Stek små plättar i en stekpanna med smör och rapsolja tills rårakorna är frasiga och får fin färg. Skölj och torka potatisarna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet eller grovt i matberedaren