Rårakor med gräddfilsdressing
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st stora morötter
  • 10,5 kg fast potatis
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1200 g spenat
  • 1200 g mangoldskott
  • 12 st endiver
  • 11 st gul paprika
  • 11 st röd paprika
  • 10,5 st gurka
  • 11 msk olivolja
  • 12 dl gräddfil
  • 12 tsk cayennpeppar
  • 11 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 Rårakor6 st stora morötter 0,5 kg fast potatis salt svartpeppar
  • 1 Höstsallad200 g spenat 200 g mangoldskott 2 st endiver 1 st gul paprika 1 st röd paprika 0,5 st gurka 1 msk olivolja
  • 1 Dressing2 dl gräddfil 2 tsk cayennpeppar 1 st vitlöksklyfta, rivenSätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna till höstsalladen på mitten, ta ut kärnhuset och rosta i 10 minuter i ugnen. Rårakor
  • Skala och riv ner morötter och potatis i en bunke, salta och peppra. Forma små biffar och stek gyllenbruna med smör. Höstsallad
  • Skala paprikorna och dela sedan ner dem i stora bitar. Skala gurkan och dela ner två centimeterstora bitar. Ta bort blad för blad på endiverna och dela sedan varje blad på mitten. Blanda paprika, gurka, endivsallad, spenat, mangoldskott och olivolja på ett fat. Dressing
  • Blanda ihop gräddfil, vitlök och cayennepeppar och servera till dem nystekta rårakorna och höstsalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.