Små pavlovor recept

Små marängbotten för pavlova

Små marängbotten för pavlova

små pavlova-botten. För en tid sedan lagade jag Creme Brulee, en av mina favorit efterrätter. Enda "problemet" är att det blir en drös med äggvitor över efter att man lagar det, och dom måste man ju bara ta tillvara
Pavlova

Pavlova

Den första pavlovan jag lagade tillsatte jag sockret för fort, sockret smalt inte ordentligt, det ledde till att det bildades små sockerpölar i den färdiga pavlovan
Pavlova och jag

Pavlova och jag

Gör en stor tårtbotten eller små portionsrundlar till tio pers. Gör en stor tårtbotten eller små portionsrundlar till tio pers
Pavlova

Pavlova

Dessa små bakelser blev omåttligt populära på Amatrix kundkväll. Kanske något för sommarens fester. ca 65-70 mini pavlova
Pavlova

Pavlova

En pavlova kan man även baka till små portionsbakelser. Om man har tröttnat lite på vanlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten ska man definitivt prova göra en pavlovatårta
Pavlova

Pavlova

Sockret i marängen tränger ut och bildar som små droppar, men det är inget som påverkar smaken.  "Dagen-efter-pavlova" som förvarats i kylskåp, 
Pavlova

Pavlova

Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. När sambons familj var här i fredags och firade sambon som hade fyllt år önskade sambon pavlova som dessert
Vegansk Pavlova (hej #aquafaba!)

Vegansk Pavlova (hej #aquafaba!)

Du kan göra små maränger av smeten som du kan toppa marängsvissen med, eller så gör du som jag har gjort här, pavlova
Pavlova på bryggan!

Pavlova på bryggan!

Gör små gropar i dem med baksidan en en sked där du kan lägga fyllningen sen. Pavlova. Så somrigt och gott

Pavlova

Tillsätt socker och citronsaft och vispa till marängen är glansig och bildar små toppar. Du behöver (för 2 stora eller 4 små marängbottnar)

Pavlova

Klicka ut små moln på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget
Choklad och Hasselnöts Pavlova

Choklad och Hasselnöts Pavlova

Värm vispgrädde på medelvärme tills den börjar bilda små. Chokladmaräng eller vanlig (uteslut kakaopulvret då)
Pavlovabakelser med lemoncurd

Pavlovabakelser med lemoncurd

Tillsätt försiktigt sockret i små mängder åt gången för att undvika att luften i marängen försvinner