Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan. Igår när vi firade mors-dag med våra mammor passade jag på att bjuda på den här efterrätten och den levde verkligen upp till förväntningarna
Bred ut lemoncurden på tårtan, sen på med vispad grädde och färksa bär. Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Minipavlovamed smak av vanilj, toppad med lemon curd och vaniljgrädde. Det här receptet på pavlova är en enkel kallvispad maräng och lemon curden utgör inga konstigheter
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärska bär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Toppa medfärska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
Toppa medfärska bär. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller
Skär mango i bitar och toppa marängen med dom + färska hallon. -) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Överst på pavlovan hittar man ett ordentligt lager medfärska bär, allt efter smak och säsong. En pavlova är en marängbakelse/tårta med ett krispigt yttre och en mjuk marschmallowsliknande kärna
Så då åker vi till Väsby och firar midsommar med sill, lite grillat och säkert en del färska bär. En segkrispig pavlovamed gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt
Dessa minipavlovor med smak av limegrädde ochfärska bär är supergoda och lätta att göra. Vänd i limecurden och mosa klumparna (som kan dyka upp) med hjälp av en sked
När Pavlovan kallnat. Lägg en rejäl sked med köpt lemoncurd i varje fördjupning, fortsätt med några skedar vispad grädde och sedan skivade jordgubbar efter tycke och smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.