30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag har gjort några små ändringar i receptet. Testbakade förstås och jag måste säga att än om det inte blev de vackraste lussebullar jag någonsin gjort, så var det definitivt de luftigaste och saftigaste
De ser lite annorlunda ut än vanliga lussebullar eftersom de är runda små bullar med pärlsocker på och så får man en liten överraskning när man tagit ett bett
Forma till lussebullar, eller min favorit, små bollar. Mitt tips är att forma hälften av satsen till små bollar och vid servering doppa dem i smält smör och sedan i strösocker
Vill du inte ha någon fyllning utan göra klassiska lussekatter så dela degen i flera små delar och rundriv varje degboll innan du rullar ut din korv som du sedan tvinnar ihop
Mammas lussebullar är mina absolut favoriter. *Grädda små julkusar mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter
På tal om lussekatter så växer de små liven i rasande fart. Nu är det hög tid att sätta igång med julbak och därför vill jag tipsa om lussebullar, det är faktiskt lite godare än dom där jäkla lusskatterna
Rulla sedan små ”korvar” och forma till lussekatter – pensla med äggvita. Julen knackar alldeles snart på dörren och med mörker kommer suget efter glögg, tända ljus, pepparkakor – och lussebullar