Riv chokladen och strö den och pinjekärnorna över rabarbern. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Smältrabarbern i mitten av ugnen 15–20 min. 500 g rabarber
Lägg upp rabarbern på fat, klicka i mascarponekräm och strö över rostade mandelspån. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock, ca 5 minuter. 1 l rabarber
Men i lördags bjöd jag i alla fall på en vårig trerätters som bestod av mammas otroligt goda ramslökssoppa, bläckfisk och chorizo med bönor och spenat samt denna goda pannacotta med smältrabarber
Sätt på plattan på svag värme och låt rabarbernsmälta i sockret och. Låt puttra i sin egen vätska tills den är mjuk och börjar falla sönder, då är den färdigsmält
Smält margarinet. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Smält smöret och häll det över havregrynen och låt dem svälla en stund. Denna glasstårtan består av en havrekaksbotten, rabarberglass och en rabarberspegel