Varva smältrabarber, yoghurt och mandelfrasetiportionsglas. Värm på svag värmen och låt rabarbernsmältai sockret och vätskan som kommer från rabarbern själv
Ta fram en kastrull, häll i vatten och lite salt och låt koka upp. Skär blomkålen i buketter. Häll av vattnet och lägg över blomkålen i en ugnssäker form
)(När du mäter upp vetemjölet, undvik gräva meddecilitermåtti mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man automatiskt tar för mycket vilket leder till att det kan vara svårt att få ihop pajdegen och den blir torr
Kör försiktigtmedelvispentill en jämn smet. Mät upp smöret och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så blir det lättare att blanda ihop sen
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull. "Bröa" den smorda formen medpotatismjöl eller kokosflingor (eller ströbröd men då blirinte tårtan glutenfri)
(Om man använder kassler som ju är färdiglagat kött så kan man istället bara smörja långpannan med smör (behövs ej om formen har väldigt bra non-stick-egenskaper) och strö ut kasslerbitarna utan att ställa in den i ugnen förrän pannkakssmeten är påhälld
Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blirintelikatjusig eftersom grädden ifyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.