När samtliga filéer pocherats, sila buljongen i en bunke och använd den som skysås. Vit fisk är bland det godaste som finns om den bara är rätt tillagad
Vill du så gör en skysås i stekpannan när du stekt färdigt köttet. Sitter ni nu inte på vildsvinsfilé så kan ni naturligtvis byta ut den mot någon annat gott, fläsk, lamm, quorn, kyckling, nöt, kalkon, fisk
För att anpassa veckans rätter till laktosfritt eller mjölkfritt måste man göra något annat tillbehör till köttfärslimpan än tsatsiki (kanske klarar man sig bra utan tillbehör, eller gör en skysås av något slag), och fundera på om man behöver utesluta eller byta ut fetaosten och gratängosten till andra alternativ
Gjorde en skysås till rätten och God dammit, så god den blev. Ett smakrikt fruktigt vin, som passar bra till stekt eller grillat kött, fisk och även till ostar
Isterband,ris,skysås. Hur har jag då lyckats med att hålla mig till vår artegna kost (alltså fisk, skaldjur, ägg, nötter, rötter, svamp, bär och frukt) och att minska ner på gluten
Ett kött som legat i saltlag, t ex revben, kycklingklubbor, fisk mm. Smörstekta champinjoner är alltid gott till kotletter och gör sig bra ihop med skysåsen
sambal oelek (hett) Rött vin (mustig och lyxig) Balsamicovinäger (bra till rödvinssås) Färska örter (alltid en smakförhöjare) Soya (sälta & färg) Kapris (sälta och syra, god till fisk) Tomatpuré (rund mild smak) Plommon (sötma, passar bra till fläskkött) Mango chutney (sötsur hetta) Grädde (rund, len smak) Cremé fraiche (rund, syrlig smak) Etc etc… Det finns oändliga smaksättare, men dessa är mina favoriter
) Det är mycket gott att mosa potatis i skysåsen, och är en jättebra rätt för de lite mindre. Under tiden som fisken är inne kan du förslagsvis koka potatis
Servera fisken med skysåsen, haricots verts och kokt potatis. Jag har tidigare skrivit att jag ska bli bättre på fisk och här kommer redan nästa recept
Servera med en krämig potatis/rotfruktsgratäng, de ugnsbakade vitlöksklyftorna och ev en skysås. Det är ett mycket gott tillbehör till både kött och fisk