Mattipsetidagblirlite oväntat lövbiff, fyllda dessutom ismarrigtgod sås. Efter jobb blir det en timma på Form, på tallrikenikväll serveras en godkycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vini glaset
Enklast är oftast godast. Lövbiff. För första gången imittliv längtar jag efter att plocka svamp. När jag var liten trodde jag länge att lövbiffi själva verket hette lödbiff
På med en god sås med både grädde och crème fraiche, buljong, tomatpuré och en aning soja. De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner
Lägg en bit med gelé i botten på krustaden och sedan en litenbit ädelost. Gratinerai 3 minuter på 200 grader tills man ser att osten smält något. 50 g rödvinbärsgelé. 50 g ädelost från Jämtland (jag använde Kvibille gräddädel)
En favoriträtt på helgerna här hemma är lyxigarullader. Olof brukar stå för dem, eftersom det är ett recept han finnermanligt och som gör att han kan känna siglite som Per Morberg när han tillagar det
Fyll lövbiffarna med färskosten och vikihop på mitten. Försegla köttet med grillspett. Servera lövbiffarna med bakad potatis eller klyftpotatis och en krispig grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.