Fräs morot, ingefära, bambuskott, svampen, vitlök i Jordnötsolja och en tesked sesamolja i ca. 80g skurna blötlagda skogsöron. 80g skurna blötlagda skogsöron
Vi fick också skogsöron, som är en sorts svamp, böngroddar, nori och nitamago. När jag var ute och promenerade för ett tag sedan upptäckte jag en ny restaurang
Det finns liknande svampar ute i våra skogar (skogsöron tror jag de heter) men jag vet inte om det är samma sort och rekommenderar därför inte plockning
Med soja, böngroddar, sesamolja och svamp. För ett tag sedan fick vi en sån himla lust på kinamat. Och istället för att gå ner till den lokala kinarestaurangen plockade vi fram några ingredienser vi hade där hemma som passade utmärkt för ett gott recept
Hetta upp olja och fräs svamparna hastigt under omrörning i wokpannan. 5-6 skogsöron (kinesisk svamp). Dela i förväg fisken i lagom små bitar, skala och skär ingefäran i fina strimlor och skiva löken tunt
skogsöron. Lägg upp bambun, blåmusslorna och pilgrimsmusslorna, bladgrönsaken, sparrisen, salladskålen, böngroddarna, kryddörterna, nudlarna, äggklyftorna och svampen i enkla serveringsskålar
Lägg upp bambun, blåmusslorna och pilgrimsmusslorna, bladgrönsaken, sparrisen, salladskålen, böngroddarna, kryddörterna, nudlarna, äggklyftorna och svampen i enkla serveringsskålar