300 g
fläskfile, 4 sellerikvistar och ungefär samma mängd strimlade trä-öron.)
1 tsk
shaoxing risvin, ½ tsk salt, 1 msk potatismjöl,
2 msk
vatten
1-2 skivade
vitlöksklyftor och lika mycket skivad ingefära, 1 skivad salladslök, 1 msk hackad saltad chili.
1 dl
standardbuljong, 1 tsk potatismjöl, nymald vitpeppar och salt efter smak.
1.1 Skiva
det gröna och lägg i en skål.1.2 Strimla svampen och lägg i en skål.1.3 Skiva köttet och blanda i en skål med marinad-ingridenserna.1.4 Gör iordning en skål med kryddorna.1.5 Gör iordning en skål med såsen.
2.2 Häll
i kryddskålen, woka runt allt i ca en halv minut.2.3 Häll i grönt och svamp. Woka runt i en minut till.2.4 Häll i såsen och woka i en halv minut till.
Trattisar föreoch efter. ser ut som hälften har vandrat iväg. för hundar doftar kantareller som aprikos. det fick jag lära mig på en hundkurs, intressant va=)Mycket svamp blir det när man bor i skogen =)Taggsvamp, kantareller, trattkantareller och soppar
Hej alla glada. Vi har haft en jättemysig after work idag och nu ligger jag i soffan och jäser. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Det rör sig säkert om tjugo år om jag nu inte minns helt tokigt
2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.