Det är så sinnessjukt gott med en krämig ostpaj med valfri fyllning. I ostfyllningen kan man använda fet eller mager hårdost, fet eller mager fetaost eller mozarella
En ost- och skinkpaj, en köttfärspaj och en fetaostpaj. Ost- och skinkpaj. Vi var något färre än vi brukar vara vid släktkalasen då barnens sysslingar med familjer och min syster med familj inte kunde komma
Då gjorde jag en vanlig hederlig ost- och skinkpajmed smör i pajdegen och på vitt mjöl. Fördelen med att laga ordentlig mat är att det blir många matlådor att värma sena kvällar efter jobb och träning
En perfekt och nyttig botten, nästa gång ska jag göra med kyckling & fetaost eller kanske köttfärs. Till och med Alexander gillade den (dock fick han utan broccoli på sin bit)
Krämig skinkpajmed stingPajdeg. Hursomhelst var det en mycket givande studiedag med en helt fantastisk föreläsare, man satt liksom och nickade och höll med i nästan vart enda ord som kom ur hennes mun
Jag gjorde med filodeg istället. 125 g smör eller margarin3 dl vetemjöl1 msk pressad citron 2 msk vatten ellerfärdig filodeg (ej förgrädda då)Fyllning1 gul lök1 paprika2 små squash (ca 400 gram)1 vitlöksklyftor180 gram strimlad rökt skinka3 msk hackad färsk basilika3 ägg2½ dl matlagningsgrädde½ dl mjölkSaltPeppar2 dl riven ost 150 gram fetaost Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa