Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Servera ev med sallad. 200 g rökt skinka 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung 2 ägg 1 tsk salt 65 g färsk spenat 1½ dl Arla Köket® riven ost gratängHacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Nagga och låt stå i frys ca 15 min. 1Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten
Lägg i ett ark och pensla med smör, lägg på nästa ark lite omlott, pensla med smör och fortsätt att lägga arken lite oregelbundet omlott, så att det blir ett jämntjockt pajskal med överhäng på kanten
Sila och pressa ut vattnet. Vispa ägg och mjölk. 1filodeg, (ca 250 g). 1salt + nymald svartpepparPaj med spenat och pepperoni Sätt ugnen på 200°. Tryck ut 5 ark filodeg i en pajform, ca 26 cm. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Täck över -kanterna med ugnsfolie efter ca 15 min
Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Så vi har en ganska lugn helg här hemma, pysslar lite i köket, tittar på film och försöker trösta lillebror så gott det går
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Pajdegen i den här ost- ochskinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. Paj med ost och skinka är en klassiker som jag gillar väldigt mycket
Lägg över svampen i stekpannan med kycklingen och häll ner resten av osten och matlagningsgrädden. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.