Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen. Släng bort de musslor som inte öppnats. Vänd ner spenat, räkor, musslor och hummerkött i risotton
Tillsätt hälften av dem samt musslorna. 5 kg musslor. Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg
I påsen finns skaldjursmix av bland annat bläckfisk, räkor och musslor och funkar till allt från pasta till pizza, perfekt att plocka fram och bara steka på direkt fryst från påsen
Detta är en basic skaldjursrisotto. Blåmusslor är godast när man tillagar själv. Jag blir oftast besviken när jag äter ute och jag kan säga – ät inte blåmusslor på bufféer
Lägg räkor och musslor i en bunke. 100 gram musslor. 1. Fräs all lök i hälften av smöret i en kastrull. 2. Rör ner ris och låt det fräsa med i någon minut
musslorna i lite olja. 2 dl avorioris3 dl vatten1/2 grönsaksbuljongtärning1 dl vitt vin25g smör1 dl parmesanost15 råa räkor4 pilgrimsmusslor1/2 dl citronsaft1 vitlöksklyfta1 msk olja1 krm saltBörja med såsen. Dela pilgrimsmusslorna och lägg tilsammans med 1 pressad vitlöksklyfta oljan och saltet i en skål. 4 pilgrimsmusslor
Skölj musslorna noga, skrapa skalen och ta bort skägget som sitter mellan skalen. Släng musslor som inte stänger sig när de knackas mot skärbrädan/diskbänken
Tillsätt hälften av dem samt musslorna. 1/2 kg kokta musslor. 1. Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt riset och rosta det ett par minuter under omrörning utan att det får färg