Klyfta skalad lök, slanta skalade morötter. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Skala och skär lök och morötter i stora bitar och bryn grönsakerna i grytan. 3 gula lökar. 1-1,5 kg oxkött 25 g smör 3 gula lökar 2 morötter 2 msk vetemjöl 8 kryddpepparkorn 1 msk vitpepparkorn + malen vitpeppar salt 1 lagerblad 1 köttbuljong
Skala lök och morötter. Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken. 3 gula lökar
Råstek potatisen i smöret i en gjutjärnspanna, tillsätt löken när potatisen börjar få lite stekyta. Riktig höstmat blev det idag med skånsk potatis och en grillad saftig kotlett