Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Lägg undan hälften av köttet till morgondagens fajitas och blanda resten med grönsaker och hälften av kalopsskyn (spara hälften till morgondagens fajitas)
En oslagbar klassiker i husmanskostens värld är skånskkalops. / Barbro Skånskkalops. Så enkelt att göra klart allt och sen får det stå och puttra ett par timmar, sånt gillar jag
När det var dags för varmrätt fick gästerna ge sig ut i köket och ta för sej ur vår crock pot, Håkan hade nämligen redan på fredagen lagat till en skånskkalops i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.