Ett av hennes prisbelönta bröd (Svedjebröd med halländskt lantvete) får följa med hem. Västkusträkor, prisbelönt bröd, kaffe och kanelbulle i solen, årets sill, utsikt över en hamn samt långa tröga backar för cykel och ben
Själv är jag ingen öldrickare, har aldrig lyckats bli trots att jag verkligen har försökt. nämligen några gamla svagdricksflaskor (alternativt öl klass 1) i träställningar som stått i ladan på sommarstället
Servera med nykokt potatis, knäckebröd med smör och en iskall öl. Sill. Sill. Ibland säger jag sill. Nu är det så att jag bor i Skåne och här säger man sill om strömming
Det är likadant med ryska piroger, sill på japanskt vis eller fisk på grekiskt vis. Nej, bönor på bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Gubbröra är en klassiker, perfekt att göra på rester efter en sillunch. Skiva äggen och servera röran på knäckebrödsbitar eller som en härlig lunchmacka med en isande kall öl
Vi åt sillunch, åt jordgubbstårta och grillade på midsommarafton. Drack en snaps och en god öl. Jag äter ju inte sill så jag hade gjort Laxtårta, som börjar bli tradition
öl och snaps. I sommarvärmen vill man gärna ha något salt, men inte nödvändigtvis varmt och då är fisk såsom sill, anjovis och kall- eller varmrökt lax ett bra alternativ
Sardiner gör man av skarpsill. Skölj och strimla isbergssalladen. Sillen läggs in i tomatsås eller olja. Skölj och strimla gurkan och lägg den på salladsbladen