Klicka i gräddfilskesellan och toppa med en sked sikrom. Blanda under tiden gräddfil med kesella (blir lite tjockare än bara gräddfil) och strimla gräslöken riktigt fint
Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom½ kg skalade räkordillBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min
Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar. 250 g kesella. 100 g sikrom eller löjrom. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Fördela fyllningen på kavringsbotten och bred på sikrom i ett jämnt täcke. Laxpaj med sikrom - 195 kcal/p. 2 msk kesella 1 %. 200 g sikrom. Tillsätt kesellan och fördela i en pajform, ca 20 cm i diameter. 2 msk kesella 1 %. 200 g sikrom
Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom½ kg skalade räkordillBlötlägg gelatinbladen i kallt
Denna gång med en smörgåstårta med lax, räkor och sikrom. Blanda majonnäs, kesella och crème bonjour till en ganska fast smet och bred detta över hela tårtan
Servera med smetana/crème fraiche eller kesella (för magrare alternativ), gräslök och tång caviar. 1 dl smetana/crème fraiche/kesella för magrare alternativ. 1 dl vegetarisk tång caviar (i originalreceptet står det löjrom, sikrom eller algrom)