Sikrom kesella recept

Ugnsbakade färskpotatisar med sikrom

Klicka i gräddfilskesellan och toppa med en sked sikrom. Blanda under tiden gräddfil med kesella (blir lite tjockare än bara gräddfil) och strimla gräslöken riktigt fint
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom½ kg skalade räkordillBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min
Ansjovischeesecake

Ansjovischeesecake

Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar. 250 g kesella. 100 g sikrom eller löjrom. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret
Små västerbottenpajer

Små västerbottenpajer

sikrom eller stenbitsrom. Riv osten och blanda den med ägg och kesella till en slät smet. 2,5 dl kesella. 2,5 dl kesella
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Smal påskmat -  från 75 kcal - 200 kcal per portion

Smal påskmat - från 75 kcal - 200 kcal per portion

Fördela fyllningen på kavringsbotten och bred på sikrom i ett jämnt täcke. Laxpaj med sikrom - 195 kcal/p. 2 msk kesella 1 %. 200 g sikrom. Tillsätt kesellan och fördela i en pajform, ca 20 cm i diameter. 2 msk kesella 1 %. 200 g sikrom
Laxcheesecake med pepparrot

Laxcheesecake med pepparrot

sikrom eller ofärgad stenbitsrom. Blanda kesella, yoghurt, lax och rom. Blanda ner en del av kesellablandningen i gelatinet
Dillpannacotta med räkspett

Dillpannacotta med räkspett

Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom½ kg skalade räkordillBlötlägg gelatinbladen i kallt
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. 2 ½ dl kesella. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom. 2 ½ dl kesella. 100 g röd stenbitsrom eller sikrom
Ägghalvor med ärtröra och löjrom

Ägghalvor med ärtröra och löjrom

 Vänd ner kesellan och dillen, tillsätt salt och peppar. 2 msk kesella (eller ricotta). 3 msk löjrom (alternativt sikrom) . 2 msk kesella (eller ricotta). 3 msk löjrom (alternativt sikrom)
OS-avslutning med smörgåstårta

OS-avslutning med smörgåstårta

Denna gång med en smörgåstårta med lax, räkor och sikrom. Blanda majonnäs, kesella och crème bonjour till en ganska fast smet och bred detta över hela tårtan
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Löjrom eller sikrom. Med allt från en bas på kvarg, crème friache, gräddfil eller kesella. Löjrom eller sikrom
Gröna blinier som passar bra till vårmenyn

Gröna blinier som passar bra till vårmenyn

Servera med smetana/crème fraiche eller kesella (för magrare alternativ), gräslök och tång caviar. 1 dl smetana/crème fraiche/kesella för magrare alternativ. 1 dl vegetarisk tång caviar (i originalreceptet står det löjrom, sikrom eller algrom)

Laxcheesecake

löjrom, sikrom eller ofärgad stenbitsrom. Blanda kesella, yoghurt, lax och rom. Blanda ner en del av kesellablandningen i gelatinet
Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom

Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom

Ingredienser 1 st blomkålshuvud(en) , ca 500g Äggstanning 4 dl mjölk 4 st ägg 1 dl parmesanost , grovt riven 0,5 tsk salt 1 odefinierad vitpeppar Garnering 50 gram sikrom , (alt forellrom, löjrom eller laxrom) 1 msk gräslök , finhackad Pepparrotskesella 2 msk pepparrot , färsk, riven 1 dl kesella , 10 % fett 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar Köp receptet

Räk- och kaviarmousse

Innan servering så breder man ut ett fint lager med löjrom eller sikrom. 1 dl kesella. 200 gram löjrom , eller sikrom