Jag har lagt till gräslök, räkor och svartpeppar, i övrigt är det originalreceptet. Vispa creme fracihen så den tjocknar, blanda ner hackad dill, hackad gräslök och hälften av rommen
Toppa med skalade räkor, gräslök och rädisor. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten
Har du tillgång till sikrom så prova gärna det istället. Låt toasten mellanlanda på lite hushållspapper, klicka därefter på lite löjrom, creme fraiche, hackad lök och gräslök samt peppra med lite svartpeppar och droppa över lite olivolja
10,5 dl gräslök, finskuren. 1100 g löjrom eller sikrom. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul