Vänd ihop dem när de ännu är varma med senap, honung, olivolja, kapris, gräslök, salt och peppar. Rensa under tiden sikarna från skinn, ben och innanmäte
Vispa samman ägget med senap och vinäger. Två av de kanske viktigaste (läs godaste) ingredienserna som man finner här i stort sett året om är svartbröd och sik
Strömming, sill, lax, sik, gös, gädda, abborre, ja alla våra inhemska fiskar smakar så mycket mer. Senap och Ekologiskt smör kom i alla fall liksom strömmingen härifrån Sverige
Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. lök, senap. Äggröra med rökt fisk (2 små förrätter)2 st ekologiska ägg1 msk smör + 1 msk till stekning2 nypor salt1 tsk hackad schalotten-röd-eller gräslök1 msk hackad dill1 tsk stark senap (använde Hommanäs)rökt (vit) fisk enligt smak (använde hackad aborre ca 1/2 dl)peppar(rostat rågbröd)Blanda ihop ägg med två nypor saltVärm en liten stekpanna tillsammans med smörHäll i äggen och rör om konstant, ha plattan på låg värmeTa stekpannan ur plattan när det börjar bildas små, små klumpar och en röra som ännu är lös, röran får absolut inte få färg. Häll i en skål och lägg i 1 msk smör, blandaLåt svalnaHacka lök, dill och fisk, blanda i äggröran tillsammans med senap och pepparSmaka av med salt, kolla om det behövs tilläggas något, t. 1 tsk stark senap
Rökt sikröra på canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. Tillsätt senapen, den strimlade gurkan, dillen, ruccolan, rypsoljan och saften av en citron och rör om ordentligt, salta och peppra samt smaka av
Blanda en vinägrett av olja, vinäger och senap, krydda med salt och peppar och slå över salladen. Dra loss skinnet från fisken och plocka försiktigt köttet från benen