400 g fisk, gädda,torsk, sik el kolja. 1 dl grädde el mjölk. 400 g fisk, gädda,torsk, sik el kolja. 1 dl grädde el mjölk. 400 g fisk, gädda,torsk, sik el kolja. 1 ägg 1 dl grädde el mjölk. 400 g fisk, gädda,torsk, sik el kolja. 1 ägg 1 dl grädde el mjölk
Smetana (får du inte tag i denna så går det nästan lika bra med creme fraiche) finhackad rödlök sik eller ishavsrom Övriga förslag på tillbehör de serverar i ryssland
Siklöjan livnär sig på plankton, kräftdjur och insektslarver samt de mineraler som strömmar in i området från de stora älvarna i Bottenvikens kalla vatten
Sik. Blanda mjölk, lagerblad och strimlad lök. 1 msk sikrom eller siklöjrom. 1½ dl mjölk. mjölken och koka under omrörning tills det tjocknar, ca 5 min
Ta ut och lossa försiktigt formen. Om jag använder hemlagat bröd fuktar jag med mjölk, men vanligt restaurangfranska ur butikshyllan anser jag vara så pass poröst att fuktning inte behövs
När det kommer till mejeriprodukter köper jag bara ekologisk mjölk, grädde och créme fraiche. Mjölkproduktion är relativt energieffektiv då en ko kan mjölka 8000 liter men i reportaget talar Christel Cederberg (doktor i miljövetenskap och forskare vid SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik och vid Chalmers) om hur hon inte kan se hur vi skulle kunna öka våran mejerikonsumtion, även här tycker jag att LCHF feltolkas, fettet kan ju lika gärna var vegetabiliskt
Ansa och bryt blomkålen i buketter, koka dem mjuk i mjölk, grädde och salt. Rensa den varmrökta siken. Skär terrinen i bitar och servera med sik samt gurk- och äppelsallad
I det område där fäbodväsendet dominerade, d v s i norra Svealand och hela Norrland, levde befolkningen främst av boskapsskötsel och baskosten, som vi skulle säga idag, bestod av mjölkprodukter med långmjölken som karakteristiskt inslag