Vänd ihop dem när de ännu är varma med senap, honung, olivolja, kapris, gräslök, salt och peppar. Rensa under tiden sikarna från skinn, ben och innanmäte
Blanda ned tomater, citron, persilja, gräslök och kapris. Vi har fått sik. ½ dl hackad gräslök. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. ½ dl hackad gräslök, 5 dl vatten, 2 tomater, 1 tsk maizena, 1 st citron, 2 tsk kapris, ½ dl hackad persilja, 2 msk kalvfond
Sika ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Rör ner ost och gräslök. Strö över extra klippt gräslök och grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter, eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. 35 g färsk gräslök
Vänd försiktigt ner den vispade grädden. ½ kruka Gräslök. Vänd försiktigt ner resten av vitan i smeten. Smaksätt med sukrin och rör ner finhackad gräslök
Servera till nykokt dillpotatis Receptet går även bra med filé av sik, röding, lax eller liknande. Fräs löken i samma panna och tillsätt grädde, ansjovis, dill och gräslök
ca 1 dl finhackad bladpersilja eller gräslök. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös. ca 1 dl finhackad bladpersilja eller gräslök. ca 600 g filéer av ljus fisk t ex sik eller gös
Smetana (får du inte tag i denna så går det nästan lika bra med creme fraiche) finhackad rödlök sik eller ishavsrom Övriga förslag på tillbehör de serverar i ryssland
Lägg på med sik och ägg, strö på lite salt och svartpeppar. Sommarsallad med rökt sik och dillpesto (1 port)1-1 ½ dl kall fullkorns basmatiris eller 1-2 kokta och kalla potatisar1 näve rucola3-4 rädisor½-1 dl ärter (färska eller frysta)en bit vårlök eller gräslök1 kokt äggrökt sik (eller vilken som helst rökt fisk funkar bra)Skär upp allting (förutom siken och ägget) och blanda på en tallrik tillsammans med dillpeso (ca 2-3 msk/ätare). ½-1 dl ärter (färska eller frysta)en bit vårlök eller gräslök
Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. Äggröra med rökt fisk (2 små förrätter)2 st ekologiska ägg1 msk smör + 1 msk till stekning2 nypor salt1 tsk hackad schalotten-röd-eller gräslök1 msk hackad dill1 tsk stark senap (använde Hommanäs)rökt (vit) fisk enligt smak (använde hackad aborre ca 1/2 dl)peppar(rostat rågbröd)Blanda ihop ägg med två nypor saltVärm en liten stekpanna tillsammans med smörHäll i äggen och rör om konstant, ha plattan på låg värmeTa stekpannan ur plattan när det börjar bildas små, små klumpar och en röra som ännu är lös, röran får absolut inte få färg