Tillsätt dill, majonnäs, sik-eller löjrom och crème fraîche. När man lagar fiskburgare tycker jag det fungerar det bäst med fisk som innehåller bindemedel, som till exempel lax, gädda och torsk
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Eva använder sina champinjoner till fisk, gädda och sik, men själv föredrar jag en smörgås med stekt ägg, skinska, lite sallad och en rejäl klick mustig champinjonstuvning
Rökt sikröra på canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. 200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Bon appetit 200 g rökt sik
Olaus Magnus berättar från 1500-talets Sverige att man torkade gädda, gös, braxen, lake och sik. SÅ ÅT VIMest karakteristisk för gångna tiders mathållning på landsbygden var nog att kosten var så oerhört ensidig