Sprid ut rejält med dill och purjolök över siken. Att få möjligheten att avnjuta dagsfärsk sik i foliepaket grillade över öppen eld ute på en ö i havsbanden vill jag unna allla
Salta och peppra fisken samt fyll varje sik med ett par rejäla dillkvistar. Späd med grädde och rör ner resten av dillen, som du hackat, och du skall ha en salt och god sås till din fisk
Hade lite rökt sik-rester i kylskåpet, och ättiksgurkan i röran passade kanon till. ca 100 g rökt sik (eller annan rökt fisk). 1 msk hackad dill. ca 100 g rökt sik. 1 msk hackad dill
Servera potatissalladen med bitar av rökt sik. 2 Rör ihop remouladsåsen med vatten och vänd ihop såsen med potatis, lök, kapris och dill. 400 g varmrökt sik. 5 dl dill
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet