Kavla ut degen tunt och tryck ut rundlar med förslagsvis shot, snaps eller sherry -glas. Ta en kaka, lägg lite klet i mellan och tryck dit en till kaka
APELSIN- OCH VALNÖTSKAKA. Detta är en god och annorlunda kaka bakad med både vetemjöl och potatismjöl. Pröva med sticka, den ska vara torr när du drar ut den ur kakan
Jag använde en blandning av vatten och sherry. Vid sidan av den vansinnigt goda nöt- och fruktkakan panforte är alltså det viktigaste smuggelgodset en panettone classico
½ dl halvtorr sherry. Fortfarande ligger det restaurangbesök, en ny korvvariant, en god kaka och en vansinnigt god kalvrätt a'la Italien och väntar på plats i vårt kök
Garneringen strös över och kakan gräddas i nedre delen av ugnen i 150 graders ugnsvärme under cirka en timma tills äpplena mjuknat och kakan fått fin färg. Selmas lyxiga äppelkaka är godast att servera ljummen med kall vaniljsås 4 stora fasta äpplen. 3 msk rom eller sherry
Pudra rikligt med florsocker över kakan, skär i tunna skivor och servera. Denna nötstinna kaka härstammar från Siena i Italien och bakades kanske så tidigt som på 1200-talet. 1-2 msk sherry eller vin santo. Tillsätt 1 msk sherry/vin santo, honung, socker och alla kryddorna och låt koka upp. Blanda väl och häll i 1 msk vin/sherry till om det känns torrt. Pressa försiktigt ner ett lager rispapper ovanpå kakan, baka i ytterligare 10 minuter. 1-2 msk sherry
Om du är ett superproffs vänder du dem som en kaka men det är inte ett krav. ÄGGNUDLAR STEKTA I SOJA250 g äggnudlar3 msk olja tex jordnöt eller raps1 kokt hummer, urplockad & skuren i munsbitarSÅS1-2 röda spansk peppar efter smak (kan uteslutas)2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)2 tsk ljus soja1 tsk mörk soja 1/2 tsk sesamolja1/2 tsk socker1/4 tsk salt1/2 msk shaoxing vin (kan ersättas med sherry eller vitt vin)1/4 tsk nymalen vitpeppar1