Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Servera laxen med ris och sallad. 4 port ris (gärna basmatiris)ca 600 g laxfilé 1 msk sesamfrö salt och peppar1 msk riven färsk ingefära 2 msk japansk soja 2 msk sweet chilisås 1 lime 1/2 förp böngroddar (à 180 g)1/2 påse salladslök (à 125 g)250 g pak choiSätt ugnen på 200°C. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. ca 600 g laxfilé
Fast det här är ju ingen sesambakadlax. veckomatsedel #23. SÖNDAG. En härlig dag, inte sant. Idag blir det en lite annorlunda matsedel eftersom jag inte käkat så mycket på hemmaplan under kvällarna denna vecka, men det lilla som syns är naggande gött + enkelt så läs vidare och bli rekommenderade
Sesambakadlax med koriandersås. Just lax är verkligen en godbit som vi lagar alldeles för sällan och efter att Viktor mitt i en tugga utbrast "det HÄR kallar jag en riktig måltid" så tänkte jag att ni kanske också äter det lite för sällan
Dela laxen i fyra bitar. Servera laxen med ris, lök, pak choi och limeklyftor. ca 600 g laxfilé. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C. ca 600 g laxfilé
Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Servera laxen med ris och sallad. ca 600 g laxfilé. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. ca 600 g laxfilé