Sesambakad lax recept

Sesambakad lax med soja och ingefära

Sesambakad lax med soja och ingefära

Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Servera laxen med ris och sallad. 4 port ris (gärna basmatiris)ca 600 g laxfilé 1 msk sesamfrö salt och peppar1 msk riven färsk ingefära 2 msk japansk soja 2 msk sweet chilisås 1 lime 1/2 förp böngroddar (à 180 g)1/2 påse salladslök (à 125 g)250 g pak choiSätt ugnen på 200°C. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. ca 600 g laxfilé
Sesambakad lax med glasnudlar

Sesambakad lax med glasnudlar

Det var sesambakadlax med glasnudlar. Lägg laxen i en ungsäker form, krydda med salt&peppar och strö på rikligt sesamfrön

veckomatsedel #23.

Fast det här är ju ingen sesambakadlax. veckomatsedel #23. SÖNDAG. En härlig dag, inte sant. Idag blir det en lite annorlunda matsedel eftersom jag inte käkat så mycket på hemmaplan under kvällarna denna vecka, men det lilla som syns är naggande gött + enkelt så läs vidare och bli rekommenderade

veckomatsedel #24.

I måndags blev det sesambakadlax efter det här receptet. veckomatsedel #24. Hurra, söndagstraditionen är här

Recept: Sesambakad lax med koriandersås

Sesambakadlax med koriandersås. Just lax är verkligen en godbit som vi lagar alldeles för sällan och efter att Viktor mitt i en tugga utbrast "det HÄR kallar jag en riktig måltid" så tänkte jag att ni kanske också äter det lite för sällan

Sesambakad lax med ris

Dela laxen i fyra bitar. Servera laxen med ris, lök, pak choi och limeklyftor. ca 600 g laxfilé. Sätt in laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C. ca 600 g laxfilé

Sesambakad lax med soja och ingefära

Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Servera laxen med ris och sallad. ca 600 g laxfilé. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C. ca 600 g laxfilé