700 g laxfilé. 400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar. 700 g laxfilé 0,5 citron, pressad juice. Nudelsallad400 g shiratakiinudlar eller 200 g glasnudlar 250 g broccoli 2 morötter 3 salladslökar 1 färsk röd chilifrukt ca 200 g färska böngroddar neutral matolja, till stekning 2 msk vita sesamfrön, rostade
Servera laxenmed ris och sallad. Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar
400 g laxfilé i 4 bitar. 1200 g glasnudlar. 1Smeta in laxenmed honungen och rulla den sedan i jordnötterna. 1Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och baka i ugnen i 10 minuter. 1Medanlaxen vilar så koka upp 1 liter vatten. Lägg glasnudlarna i en skål med 1 tsk salt. 1Ta ut laxen och låt vila i 2–3 minuter. 1Servera laxenmed nudlarna och strö över lite rostad lök
Servera ovanpå laxen tillsammans med nykokt ris. Ta ut ur ugnen och täck med folie. 600 gr laxfilé. Dela laxen i 4 bitar och lägg på en plåt. 600 gr laxfilé
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.