Senapssås strömming recept

Gravad strömming med senapssås

Gravad strömming med senapssås

Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag
Strömming med kapris och senapssås

Strömming med kapris och senapssås

Senapssås. Stekt strömming. Lägg upp dem och servera med senapssåsen och potatissalladen. Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och panera strömmingarna på båda sidorna
Gravad strömming

Gravad strömming

Blanda hälften av strömmingen med senapssås och resten med vitlökssås. Jag lägger hälften i senapssås och hälften i vitlökssås
Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Blanda senapssåsen i en skål genom att vispa senap, dill, socker, salt och ättiksprit fluffigt med en elvisp eller för hand
Senapssill med pepparrot - Mitt kök

Senapssill med pepparrot - Mitt kök

Blanda ingredienserna till lagen och lägg i strömmingen och ställ i kyl över natten, cirka 12 timmar. Lyft upp strömmingen ur lagen efter 12 timmar och torka den noga, blanda sedan med senapssåsen. 300-400 g (skinnfri) strömmingsfile
Jag bokmärker recepten åt er

Jag bokmärker recepten åt er

Det fanns även inlagd stekt strömming och så testade jag Coops recept på rimmad strömming i senapssås, som blev ett gott alternativ till vanlig senapssill
FÖRSÖKER LEVA UPP TILL FAMILJENAMNET

FÖRSÖKER LEVA UPP TILL FAMILJENAMNET

klockren stekt strömming med brysselkål och senapssås. Herr Ström (min pappa) brukar komiskt nog ha panerad stekt strömming med potatismos och lingonsylt som paradrätt hemma ibland, men det här var första gången som jag lagade strömming själv
Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming

Varva strömming och senapssås i en burk eller krus. Blanda alla ingredienserna till senapssåsen. Häll bort lagen och drag skinnet av strömmingen
Senapssill

Senapssill

Senapssås. Vänd ner strömmingen i senapssåsen och låt den vila 1 dygn i kylen. 1. Blanda ättikslagen, lägg i fisken, låt den sedan dra i ättikslagen ca 3 timmar, dra sedan av skinnet

Stekt strömming med senapssås

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt och strö på salt, peppar och finhackad dill. Servera strömmingarna nystekta med varm sås, nykokt potatis eller mos och ärtskott

Rimmad strömming med senapssås

Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Vänd nerströmmingsfiléerna och förvara i kylen ien burk med tättslutande lock

Gravad strömming i krämig senapssås

Dra av skinnet på strömmingen. Se till att lagen kommer åt alla strömmingarna. Häll av lagen från strömmingen och låt den rinna av ordentligt i ett durkslag

Gravad strömming med senapssås

 Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken.  Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag

Gravad strömming med senapssås, dill och kapris

Garnityr Hacka dillen och blanda den med kapris och ett par matskedar av senapssåsen. Dra skinnet av strömmingen och vänd försiktigt ner filéerna i blandningen, täck över med plast och ställ i kylen över natten

Senapsgravad strömming

Blanda samman senapssåsen. Rensa strömmingen om den är orensad. Blanda samman en stark senapssås på skånsk senap med hela korn