Senapssås konjak recept

Tradition med helstekt kalkon

Tradition med helstekt kalkon

Kyckling med bacon i en skånsk senapssås med gurka. Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Måndagmorgon!

Måndagmorgon!

Pepparbiff med senapssås, rödlöksmarmelad och rotfruktsbakelse. Tillsätt en rejäl svätt konjak, jag använder billig Napolèon

Fläskfilé i fransk senapssås

konjak och bränn av. ½ dl konjak. Skär fläskfilén i drygt centimetertjocka skivor. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl

Njure i senapssås

konjak. 1 msk konjak. Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av. Putsa bort fettet och skär köttet i skivor

Fläskfilé i senapssås

Häll över konjaken och tänd på. FLÄSKFILÉ I SENAPSSÅS4 personer500 g fläskfilé3/4 tsk salt1 krm nymald svartpeppar3 msk vetemjölsmör eller margarinev ½ dl konjak eller brandy2 dl vispgrädde2 - 3 msk ljus senap, helst osötad2 tsk pressad citronsaft½ dl finhackad persiljaSkär filén i ca 1 cm tjocka skivor

Julmat 2005

Pensla snittytan med senapssåsen. Se det här som en grundsenap som går utmärkt att smaksätta efter eget önskemål med ex dragon eller konjak