Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner grädde och daimkross i äggen och vänd till sist ner äggvitan. Krossa pepparkakorna med tex en kavel. Lägg 1/3 av pepparkakorna i botten på en springform, häll på hälften av smeten sen hälften av pepparkakorna som är kvar, resten av smeten och sist pepparkakor på toppen. In i frysen minst 6 timmar.
Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. ) Julborden är bokade och det blir två stycken för mig i år, ett traditionellt och ett med asiatiskt tema
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Den här tiden på året vill jag gärna äta pepparkakor, och har ofta köpt färdiga från Semper. De är väl helt OK, men uppriktigt sagt ganska hårda och "knalliga", och innehåller dessutom en hel del ingredienser som jag helst undviker
Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
Här har vi ett busenkelt och väldigt gott recept på hemmagjord daim. Här har du bas-receptet, vill tillägga att det är urgott att tillsätta riven apelsinskal och apelsinsaften från frukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.